Paprikatelers

Walter, Leon en Ronald van den Bosch

Bedrijf: WaLeRo 
Lokatie: Bleiswijk
Product: Paprika's

Paprika: ongelooflijk gezond!

Persoonlijk vind ik de gele paprika het lekkerst. Waar trouwens geen verschil in zit; ze zijn allemaal even gezond! De paprika is een stuk gezonder dan menig ander voedsel, er zitten een hoop vitaminen en mineralen in. 

Samenwerken

Ons teeltseizoen loopt van eind november tot begin november, de oogst begint half maart en loopt door tot begin november. Dan gaan alle oude planten eruit en eind november worden de nieuwe planten geplaatst en begint het van voren af aan. De planten staan in teeltgoten waardoor een betere waterafvoer mogelijk is. Onze medewerkers rijden met verstelbare karren tussen de planten door voor werkzaamheden aan het gewas en voor het oogsten. In de verwerkingshal worden de paprika’s na de oogst volledig automatisch gesorteerd en verpakt. Zo verlaat er dagelijks ongeveer 30 000 kilo paprika onze kwekerij.

Dit kunnen wij allemaal doen dankzij ons geweldige team. Er lopen op dit moment in totaal 40 medewerkers rond, waarvan er twee in vaste dienst zijn. En natuurlijk omdat we met z’n drieën een goed team vormen. Voordelen van met je broers samenwerken is dat je bepaalde zaken makkelijker aan elkaar over laat, je weet wat je aan elkaar hebt. We zijn alle drie natuurlijk anders, in het werk maar ook daarbuiten. Zo is Walter gek op duivensport en basketbal, terwijl Ronald weer liever gaat hardlopen en ik weer graag ga paardrijden. Maar ieder heeft zo zijn eigen kwaliteiten en op die manier vullen wij elkaar aan.

Milieuvriendelijk

Ik ben er trots op dat ons bedrijf zeer milieuvriendelijk is. We produceren onze eigen elektriciteit door middel van een gasgenerator. De warmte die de machine produceert wordt gebruikt om de kas op te warmen. Ook maken wij gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Dat betekent dat er beestjes worden gebruikt tegen beestjes die schadelijk zijn voor de plant of groente. Al het regenwater wordt opgevangen en opgeslagen in de grond op 30 meter diepte. Ook wordt het restwater, dat de planten niet opnemen, weer opgevangen en hergebruikt. 


Certificeringen
GlobalGAP *
(*Global-GAP omvat Europese retail richtlijnen voor agrarische producten. De retail heeft het initiatief genomen om zelf voorwaarden voor de primaire producent in Europees verband vast te leggen. Binnen Global-GAP worden met collega-supermarktorganisaties en adviseurs en certificeerders uit de landbouwsector uit heel Europa nieuwe standaards voor de voedselveiligheid en voor ketengaranties uitgewerkt.)